Πολυνέρι Τρικάλων

Μηνύματα

yxybysoz - 17/04/2018 - 16:35

odżywka do paznokci

bylulo - 15/04/2018 - 12:04

site de apostas bet

ojixidi - 14/04/2018 - 23:29

creatina como tomar

evyzoqa - 14/04/2018 - 20:04

opublikowany tutaj

inonuxol - 14/04/2018 - 19:19

edzésterv fogyáshoz

The shoutbox is unavailable to non-members

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος

Φόρμα Σύνδεσης

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11992
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11982
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11975
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11973
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 11972

 

Το Κέντρο Ανάπτυξης Καλαμπάκας Πύλης Α.Ε. συμμετέχει στο διακρατικό πρόγραμμα Lifelong Learning, με ακρωνύμιο «Big Foot» και τίτλο «Προσέγγιση Γενεών σε Απομονωμένες Ορεινές Περιοχές». Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο Gubbio της Ιταλίας.

Στόχος του προγράμματος «Big Foot» είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι από διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικά στρώματα συγκλίνουν, ώστε να καταρρεύσει το φαινόμενο της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων πολιτών στο βουνό, καθιστώντας τους πολύτιμους πόρους, ενισχύοντας την αυτοεμπιστοσύνη τους και διατηρώντας και ενισχύοντας, όπου είναι δυνατόν, την παραγωγική και αναγεννητική ικανότητα της βάσης των ανθρώπινων πόρων του βουνού.


Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τη δήμαρχο, Maria Cristina Ercoli.

Στη συνέχεια, σε αίθουσα του δημαρχείου, τα μέλη των αποστολών παρουσίασαν τις περιοχές και τους φορείς που εκπροσωπούν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το απόγευμα τα μέλη των αποστολών είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα μνημεία της περιοχής.

Τη δεύτερη ημέρα οριστικοποιήθηκε το σχέδιο δράσης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και η διερεύνηση των προβλημάτων, των απαιτήσεων, καθώς και των αναπτυξιακών προοπτικών που αφορούν σε κάθε περιοχή παρέμβασης του προγράμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Ο Δήμος του Gubbio της Ιταλίας, ως ο οργανωτής και ο φορέας που αιτήθηκε της πρότασης. Το ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο Goure S.r.l. της Περούντζια της Ιταλίας, ως διαχειριστής και συνδιοργανωτής. Το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερευνητικό ινστιτούτο «Menon Network EEIG» του Βελγίου. Ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Ορεινών Περιοχών «ΑΕΜ» της Γαλλίας, όπως και το Αναπτυξιακό Κέντρο «CDNWB» της Βορειοδυτικής Βουλγαρίας. Επίσης ο δημόσιος φορέας «UNEP ROE Vienna ISCC» της Αυστρίας και το δημόσιο ερευνητικό κέντρο «CNR-ISGI» της Ιταλίας.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα στις αρχές Ιουνίου 2011.